Excite

Hacker richt pijlen op auto’s

Het hacken van computers is toch wel heel erg 2009. De hacker die zich vandaag de dag uit wil leven, kiest heel wat anders, bijvoorbeeld het hacken van auto’s. In Austin. Texas, wist een hacker ruim 100 auto’s te ‘kraken’ en er voor te zorgen dat de auto’s op de meest vreemde tijdstippen toeterden of het helemaal niet meer deden.

De politie in Austin wist de dader al vrij snel op te sporen. Het ging om de 20-jaar oude Omar Ramos-Lopez, een voormalige werknemer van het Texas Auto Center. Vorige maand was hij ontslagen en op deze manier probeerde hij wraak te nemen. Hij koos voor zijn acties dan ook specifiek de auto’s uit die verkocht werden door zijn voormalige werkgever.

In de eerste instantie dacht het Texas Auto Center, waar mensen uiteraard gingen klagen, dat het om een incident ging, of om een technisch foutje. Toen er echter zo’n honderd klachten tegelijk kwamen, begon het er toch sterk op te lijken dat het hier helemaal niet om een technische fout ging.

Uit nader onderzoek bleek dat Omar erin geslaagd was om een database met alle klanten van het Auto Center op te zoeken en op die manier de computers van hun auto’s op een bepaalde manier in te stellen. Eigenlijk zou Omar al geen toegang meer tot het systeem moeten hebben, maar hij wist via de account van een collega toch ‘in te breken’. Inmiddels heeft het bedrijf aangifte tegen hem gedaan.

Afbeelding: Flickr account accent on eclectic

Holland - Excite Network Copyright ©1995 - 2019