Excite

GPS-navigatie zorgt voor crash

Blind rijden op de navigatie kan nog wel eens problemen opleveren. De techniek staat voor niets, maar laat je soms lastige wegen in rijden. Of via een omweg. Omdat de navigatie heel parmant "keer om" zegt, betekent niet dat je er altijd naar moet luisteren. Soms moet je je eigen weg volgen en vertrouwen op je instinct, in plaats van drie satellieten. Dat hoef je een niet nader genoemde koerier uit Engeland niet meer te vertellen.

De koerier moest een pakketje afleveren op een boerderij in de buurt van Pilsworth. De navigatie stuurde hem een pad in dat er smal uitzag en hevig begroeid. De koerier weigerde te luisteren naar gezond verstand en volgde blindelings de raad op van zijn navigatiesysteem. Waarschijnlijk stond dat navigatiesysteem afgesteld op Bear Grylls Man vs. Wild in plaats van een bestelbusje, want het pad was nauwelijks begaanbaar op een mountainbike. Laat staan een bestelbus.

De koerier schaamt zich behoorlijk. En terecht. Zijn busje kwam volledig vast te zitten tussen de begroeiing. De hulpdiensten deden er een uur over om het busje uit het pad te krijgen. Wandelaars en fietsers waren uiteraard verbaasd over de bijzondere crash. En geïrriteerd, want er kon niemand meer over het pad. De koerier heeft zijn baas overigens een perfecte marketingcampagne opgeleverd. Want zijn bedrijf gaat echt door waar anderen verstandig gezien gewoon stoppen...

Afbeelding: Telegraph.co.uk

Holland - Excite Network Copyright ©1995 - 2021