Excite

Zo kies je GPS navigatie voor in je auto

De tijd van stratenboeken is voorbij. Wie vandaag de dag wil weten waar iets te vinden is, hoeft alleen maar de GPS navigatie in de auto in te stellen. Vervolgens leidt die je naar de juiste plek. Tenminste, als je de juiste navigatie hebt, want niet elk systeem is even goed.

Slimmer dan ooit

Toen ongeveer tien jaar geleden de eerste GPS navigatie voor in de auto op de markt kwam, was de keuze nog beperkt. Bovendien was het gebruik van navigatie duur; je kocht een kaart, maar moest vervolgens ook voor updates betalen. En dat was nog niet alles; ook als je even de grens over wilde, moest je een nieuwe kaart kopen. Tegenwoordig is alles wat voordeliger en makkelijker, want door nieuwe ontwikkelingen zijn de GPS navigatiesystemen slimmer dan ooit.

GPS interface

Een van de belangrijkste onderdelen van een navigatiesysteem is de interface. TomTom is een van de merken die groot is geworden dankzij een heel eenvoudige interface. Een groot voordeel, want als je onderweg bent en snel de route moet veranderen, dan wil je hierbij zo min mogelijk risico lopen. Met een overzichtelijke en duidelijke interface kan dat.

Extra waarschuwingen

Tegenwoordig zijn navigatiesystemen meer dan alleen systemen die je de weg wijzen. Ze kunnen ook waarschuwen voor flitspalen en zelfs voor mobiele snelheidscontroles. En staat er op je route een lange file? Dan kan indien gewenst zo een andere route gemaakt worden. Dat scheelt je veel tijd en ergernis. In sommige gevallen moet voor deze dienst een extra abonnement worden afgesloten, maar dat is niet altijd het geval.

Updates voor GPS systemen

Let bij de aanschaf van een GPS systeem voor in de auto ook op de updates. Zijn die gratis te downloaden en eenvoudig te installeren, of zijn hier hoge kosten aan verbonden? Het kan soms handiger zijn om in het begin iets meer te betalen en daarna klaar te zijn, dan steeds verplicht te worden om hoge kosten te maken.

Holland - Excite Network Copyright ©1995 - 2021