Excite

Golf R getuned tot 530 pk

De Volkswagen Golf is al sinds jaar en dag een favoriet in het Nederlandse verkeer. Zowel zakenmannen als jongeren rijden graag in de Duitser rond. Vooral die laatste categorie kan zijn hart ophalen bij de Golf R die onder handen is genomen door Simoneit Tuning. Met meer dan 500 pk onder de motorkap doet de term ‘wolf in schaapskleren’ geen recht meer aan dit snelwegkanon.

De Duitse tuners hebben behoorlijk hun best gedaan voor de ‘Black Pearl’, zoals het beest heet. Niet alleen is het vermogen behoorlijk opgetrokken, daarnaast is de supergolf ook voorzien van een motorkap van koolstofvezel en een aangepaste versnellingsbak.

Het mooie van de ‘Black Pearl’ is overigens dat het niet om een probeersel of een concept gaat, maar dat Simoneit het daadwerkelijk aanbiedt aan klanten. Onder andere de ECU, de luchtinlaat en de brandstofpomp worden vervangen zodat de Golf R van 270 pk naar 530 pk wordt getild!

De Golf R is populair onder tuners omdat deze bolide vierwielaandrijving heeft. Dat is natuurlijk ook wel nodig bij het vermogen dat Simoneit uit het blok heeft weten te persen. In 5,7 seconden zit de originele R al op de 100 kilometer per uur. De prestaties van de verbouwde Golf R liggen ongetwijfeld nog een stuk hoger.

Holland - Excite Network Copyright ©1995 - 2020