Excite

De nieuwe Golf 7 komt eraan!

Het is al jarenlang een van de meest bekende klassiekers op de Nederlandse weg: de Golf. En Volkswagen heeft dit succesmodel weer in een nieuw jasje gestoken. De naam is weinig origineel, maar over vorm en inhoud heeft deze Golf 7 echt niets te klagen. En dat geldt ongetwijfeld ook voor toekomstige bezitters.

Veel verbeteringen in de Golf 7

Het eerste dat opvalt aan de Golf 7 is de uitstraling. Die wordt met elke versie een stukje stoerder. De vormgeving van deze Golf lijkt veel op de voorganger. De auto wordt nog een klein stukje langer: in totaal meet de Golf 7 ruim 4,25 meter. De wagen wordt net geen 1,80 meter breed en blijft qua hoogte ook onder de anderhalve meter steken.

Dat wil overigens niet zeggen dat het een kleine auto is; het wordt steeds makkelijker om vier tot vijf volwassenen in deze wagen te vervoeren. Met name de beenruimte is toegenomen. Daarnaast is er meer ruimte voor schouders, ellebogen en - ook niet onbelangrijk - bagage. Bagage is ook makkelijker mee te nemen, omdat de achterklep breder gemaakt is en wat lager uitkomt. Hierdoor is het eenvoudiger om ook grote dingen in de kar mee te nemen.

Opvallend genoeg kosten al deze vergrotingen geen extra kilo's; de Golf 7 is juist 100 kilo lichter dan zijn voorganger. Dit komt onder meer door het gebruik van lichtgewicht materialen.

Veiligheid als prioriteit

Bij deze Golf 7 is vooral gekeken naar verbeteringen op het gebied van veiligheid. Zo beschikt de wagen over 'multi collision brake', wat wil zeggen dat extra stevig geremd kan worden. Ook is het cruise control systeem intelligenter geworden en zit er zelfs een scanner in die in de gaten houdt of de bestuurder niet te vermoeid achter het stuur zit.

Motor in de Golf 7

Ook de motor is krachtiger geworden. De Golf 7 beschikt over een 1,4 of een 1,6 viercilinder. De eerste is een benzine-uitvoering, de tweede een dieseluitvoering. Liefhebbers moeten nog wel heel even geduld hebben; naar verwachting wordt de Golf 7 eind september aan het publiek gepresenteerd. Bestellen kan vanaf dat moment ook.

Holland - Excite Network Copyright ©1995 - 2020