Excite

Vind zelf een goedkopere autoverzekering

Als je per maand meer geld over wilt houden, kun je natuurlijk overuren draaien en het weekend gebruiken om uit te puffen. Wil je ook nog een beetje leuk leven, dan kun je beter kijken naar manieren om je vaste lasten te verlagen. Dat begint bij de grootste posten, zoals je huis en je auto. Dat laatste is het makkelijkst te veranderen: een goedkopere autoverzekering vind je namelijk eenvoudig zelf!

Tips voor het afsluiten van een verzekering

Voor je je zoektocht naar een goedkopere autoverzekering begint, bekijk je natuurlijk wat je precies hebt. Kijk eerst hoe lang je de verzekering al hebt. De meeste verzekeraars hanteren een opzegtermijn die ingaat zodra je een jaar aangemeld bent. Die opzegtermijn kan variëren van 'direct' tot twee maanden. Het maximum is sowieso twee maanden. Als je in de positie verkeert om op te zeggen, noteer je een aantal dingen:

  • Je maandbedrag
  • Je eigen risico
  • Het verzekerde bedrag
  • Wat er precies allemaal verzekerd is
  • Je schadevrije jaren
  • En als je het niet uit je hoofd weet: je nummerbord

Prijzen vergelijken

Met die informatie kun je beginnen met het vergelijken van prijzen. Hiervoor kun je het beste naar Independer.nl gaan. Dat is een onafhankelijke vergelijkingssite. Dat betekent dat het vergelijken alleen met prijs en product te maken heeft en niet met de aanbieder; niemand krijgt voorrang. Tip: kijk altijd nog even op de websites van de verzekeraars zelf. Soms vind je hier speciale aanbiedingen, zoals een korting als je meerdere verzekeringen bij één partij onderbrengt. Dit wordt onder meer door Univé en Interpolis aangeboden.

 

Holland - Excite Network Copyright ©1995 - 2020