Excite

Veilig kopen: goedkope tweedehands auto's

Als je een goede auto wilt kopen, dan is een nieuwe auto natuurlijk voor de hand liggend. Maar goedkope tweedehands auto's zijn vaak veel aantrekkelijker. Daarop is de grootste afschrijving al geweest, waardoor de kosten veel lager liggen. Wel is de auto niet nieuw meer en dus moet je met een aantal dingen rekening houden.

Kies je handelaar en verkoper

Veel bedrijven zijn gespecialiseerd in het bieden van goedkope tweedehands auto's. Zoek een bedrijf bij je in de buurt - dat is ook handig als er uiteindelijk toch iets mee aan de hand blijkt te zijn - en maak hierbij ook gebruik van internet. Je bent namelijk lang niet de enige die een tweedehands auto wilt kopen en het is prettig om te lezen wat andere mensen van een bepaalde handelaar vinden. Sommige bedrijven staan bekend om hun service, terwijl andere bedrijven hun handen bijna direct al van een auto aftrekken en je naar enige vorm van service kunt fluiten.

Controleer de auto

Wat je ook moet controleren, is de auto zelf. Dat begint bij de onderhoudsboekjes. Controleer of die netjes zijn bijgehouden. Als je twijfelt, kun je eventueel contact opnemen met de garage waar de onderhoudsbeurten zijn uitgevoerd. Meestal is dat niet dezelfde garage als waar je de auto koopt, waardoor je dus nog een onafhankelijke derde partij in het plaatje betrekt.

Controleer of de auto alle nodige beurten heeft gehad en of zich nog grote reparaties hebben voorgedaan. Aan de hand van het boekje kun je bijvoorbeeld nakijken of een auto wel eens betrokken is geweest bij een ongeluk. Ook helpt het om te verifiëren of de kilometerstand wel juist is.

Technische en praktische controle

Heb je geen verstand van auto's? Dan kun je het beste iemand meenemen die dat wel heeft. Goedkope tweedehands auto's moet je, net als alle andere auto's, namelijk ook technisch en praktisch controleren. Dit betekent dat je onder de motorkap moet kijken en een proefrit moet maken. Loop ook zorgvuldig een rondje om de auto; vaak zie je dan toch nog dingen die je eerder niet waren opgevallen.

Holland - Excite Network Copyright ©1995 - 2019