Excite

Goedkoop tanken en geld besparen

De brandstofkosten stijgen steeds harder. Wie geld wil besparen op die kosten, kan maar het beste goedkoop tanken. Maar hoe doe je dat? Waar let je op en waar moet je wel of waar moet je zeker niet zijn? Met deze tips is goedkoop tanken makkelijker dan je misschien gedacht had.

Do's en don'ts van goedkoop tanken

Nu de brandstofprijzen zo enorm gestegen zijn, wordt goedkoop tanken voor veel mensen belangrijker dan ooit. Zij kunnen niet buiten hun auto, maar willen natuurlijk ook niet meer betalen dan nodig is. Gelukkig zijn er verschillende manieren om te besparen op de brandstofkosten.

Plannen en tanken

Een van de beste manieren om goedkoop te tanken is het tanken in te plannen. Als je niet oplet en je tank is bijna leeg, dan moet je tanken bij de pomp die het meest in de buurt is. Dat is zelden ook de meest voordelige optie. Breng - bijvoorbeeld met behulp van de Jip app - in kaart waar goedkope tankstations op jouw route zijn en houd je brandstofmeter in de gaten. Zodra je op een kwart zit, wordt het tijd om een keer langs te rijden en de tank weer vol te gooien. Zo hoef je nooit verplicht bij een dure pomp te tanken.

Goedkope tankstations

Tank nooit langs de snelweg. De prijzen liggen daar vaak zo'n 10 cent hoger dan langs gewone wegen. Bovendien zijn de stations vaak wat uitgebreider, waardoor je sneller geneigd bent ook iets anders te kopen. Hoewel dat niets met de brandstofprijs te maken heeft, is het natuurlijk niet echt zuinig. Stations langs de snelweg zijn vaak wel geschikt om even (gratis) je bandenspanning te controleren. Banden met de juiste spanning minimaliseren je brandstofverbruik.

Tank slim

Rijd je niet veel en houd je daarom je tank niet zo erg in de gaten? Zolang de prijzen stijgen is het handig je tank zo vol mogelijk te houden. De kans dat je dan 'winst' maakt op je brandstof - en dus goedkoop aan het tanken bent - is groot. Dagelijks bijvullen is niet nodig, maar het brandstofpeil tenminste op de helft houden is wel verstandig.

Holland - Excite Network Copyright ©1995 - 2020