Excite

Een goedkoop fietsstoeltje: Waar moet je op letten?

De meest gezonde en milieuvriendelijke manier van vervoer is natuurlijk de fiets. Wij Nederlanders hebben dat goed door en maken dan ook verreweg de meeste van onze tripjes op de tweewieler. Ook de kids gaan vaak mee op de fiets, natuurlijk het liefst in een fietsstoeltje. Maar hoe vind je een goedkoop fietsstoeltje en waar moet je op letten? Wij zetten het voor je op een rij.

Waar moet je op letten?

Fietsstoeltjes heb je in twee varianten: achterzitjes en kinderzitjes vooraan op de fiets. Bij een stoeltje vooraan kan je kindje lekker meekijken, maar het vereist wel enige oefening om soepel te fietsen met een gewicht aan je stuur. Kinderzitjes vooraan op de fiets zijn niet geschikt voor kinderen die zwaarder zijn dan 15 kilo.

Zoek altijd een fietsstoeltje uit met goede spaakbescherming, bijvoorbeeld met riempjes waarmee de beentjes vast gezet kunnen worden. Hoewel het heel aantrekkelijk kan zijn vanwege de prijs, is het af te raden om een tweedehands fietsstoeltje te kopen. Je weet niet wat er mee gebeurd is en kan er dus ook niet zeker van zijn dat het fietsstoeltje nog stevig en veilig is

Waar kan je een goedkoop fietsstoeltje kopen?

Hoewel je natuurlijk naar de fietsenmaker kunt gaan voor een fietsstoeltje voor je kind, heb je de ruimste keuze op het internet. Twee internetsites die je absoluut eens moet bezoeken zijn hollandbikeshop.com en fietsstoelen.nl. Hier vind je onder andere fietsstoeltjes van BoBike en GMG tegen de beste prijzen! De comfortabele BoBike Maxi Tour bestel je bijvoorbeeld al vanaf 117,95 euro.

Holland - Excite Network Copyright ©1995 - 2020