Excite

Waar let je op als je goedkoop fietsen gaat kopen?

Goedkoop

Je kunt goedkoop fietsen kopen via verschillende wegen. Zo kun je op internet kijken bij websites zoals Marktplaats. Het is dan heel eenvoudig om een fiets te vinden die aan je wensen voldoet en die bij jou in de omgeving wordt aangeboden. Ook kun je via een fietsenwinkel goedkoop tweedehands fietsen kopen. Het voordeel is dan dat je er vanuit kunt gaan dat een fiets veilig is. Koop je een goedkope fiets via Marktplaats of via een andere manier, dan moet je zelf goed opletten of de fiets veilig is.

Verlichting

Verlichting op de fiets is niet alleen belangrijk zodat je in het donker gezien kunt worden door andere weggebruikers, het is ook nog eens verplicht. Als je goedkoop een fiets koopt, is dit een van de belangrijkste punten waar je op moet letten. De fiets moet beschikken over een koplamp, een achterlicht en een rode reflector achterop. Extra veilig is het wanneer de fiets ook reflectoren in de wielen en trappers heeft.

Remmen

Ook de remmen van een fiets zijn erg belangrijk. Wanneer er iets gebeurt, wil je natuurlijk wel vlug stilstaan met de fiets. Probeer de remmen ook zeker uit. Als je te abrupt stil komt te staan bij licht remmen, bestaat het gevaar dat je kunt vallen. Tevens moet het niet te lang duren tot je stilstaat. Daarnaast is het belangrijk dat je met de voeten gemakkelijk bij de grond kunt.

Onderdelen

Alle onderdelen aan de fiets moeten uiteraard goed vastzitten. Het is vrij simpel om het zelf even vast te zetten, er even naar kijken is dus zo gedaan. Check bijvoorbeeld of het stuur goed vastzit, evenals het zadel. Ook de handgrepen aan het stuur moeten vastzitten, anders kun je ze tijdens het fietsen er opeens aftrekken. Controleer ook of de bel goed vast zit en test dan meteen even of de bel het wel goed doet. Heb je alles gecontroleerd? Dan kun je zonder problemen met een goedkope fiets de weg op.

Holland - Excite Network Copyright ©1995 - 2021