Excite

GM benadrukt: 'Opel is niet te koop'

General Motors-topman Daniel Akerson heeft de Amerikaanse pers afgelopen week nogmaals verteld dat een verkoop van Opel absoluut niet aan de orde is. Daarmee gaat hij in tegen de aanhoudende geruchtenstroom dat GM het Europese automerk zo snel mogelijk van de hand wil doen, schrijft Autowereld.

In de afgelopen maanden gonsde het van de geruchten dat GM het noodlijdende Opel wilde verkopen om de gevolgen van de financiële crisis te verzachten. Het Amerikaanse concern zou maandenlang met potentiële kopers hebben onderhandeld en een deal met één van de geïnteresseerde partijen leek nabij.

Maar in de afgelopen weken heeft de top van GM echter opeens voor een andere koers gekozen. De grote bazen in Detroit raakten er van overtuigd dat zij de Europese dochters Opel en Vauxhall toch beter in eigen bezit konden houden.

Ondanks de financiële crisis, die ook in autoland flink wordt gevoeld, krabbelt GM langzaam uit de rode cijfers. Alleen Opel blijft teleurstellende resultaten boeken. Amerikaanse en Europese media speculeerden over een mogelijke verkoop aan Hyundai of Volkswagen, maar de directie van GM benadrukte keer op keer dat van onderhandelingen helemaal geen sprake was.

GM-topman Akerson ontmoette afgelopen week vakbondsvertegenwoordigers en journalisten in Detroit en benadrukte op die bijeenkomst nogmaals dat GM geen interesse heeft in een verkoop van Opel. "Opel is niet te koop", zo sprak hij klare taal. Met deze uitspraken heeft hij ook de Duitse vakbonden voorlopig gerustgesteld.

Holland - Excite Network Copyright ©1995 - 2020