Excite

Gestolen Pulp Fiction Chevrolet terug

Een van de grootste filmklassiekers van de afgelopen jaren is natuurlijk Pulp Fiction. Regisseur Quentin Tarantino maakte zich onsterfbaar met de bijzondere dialogen, harde criminaliteit en natuurlijk de dieprode Chevrolet met Vincent Vega in de hoofdrol. Die Chevrolet is na bijna twintig jaar afwezigheid weer teruggevonden.

Fraude

De Chevrolet Malibu ui 1964 werd in 1994 gestolen toen de opnames van Pulp Fiction nog in volle gang waren. De auto werd door een autodief voor het huis van Tarantino weggehaald. Deze week werd de klassieke Amerikaanse auto teruggevonden in de buurt van San Francisco in Californië. De huidige eigenaar is volgens de politie slachtoffer geweest van fraude, en heeft niets met de diefstal te maken.

Diefstal is verjaard

De politie kwam de auto deze week op het spoor, door de arrestatie van een autodief die het speciaal had voorzien op oldtimers, zo meldt TMZ. Die verdachte leidde de politie naar de beroemde Chevrolet. Na bijna twintig jaar is de diefstal inmiddels wel verjaard, maar de verdachte heeft nog voldoende andere misdrijven op zijn naam staan om het achter slot en grendel te houden.

Trots

De politie is trots op de vondst van de auto. Vooral de agent die de Chevrolet weer boven water kreeg krijgt complimenten: “Hij nam een zaak aan die door veel mensen als te klein zou worden beschouwd, en hield vol tot deze doorbraak in een veel grotere zaak,” vertelt de politie in een verklaring aan de Amerikaanse pers.

Holland - Excite Network Copyright ©1995 - 2021