Excite

Geld verdienen met te hard rijden

Met de huidige hoge benzineprijzen en verkeer dat vaker stilstaat dan rijdt is autorijden allang niet leuk meer. Gelukkig laat de overheid zien dat het nog altijd minder leuk kan. Ze zijn een systeem aan het testen dat te hard rijden onmogelijk moet maken.

Het Ministerie van Infrastructuur & Milieu heeft een Oranjewoud, DTV Consultants en Technolution gevraagd om een systeem te ontwikkelen dat bekend staat onder de naam snelheidsslot. Het systeem werkt door middel van GPS en een ingebouwde kaart, waardoor het weet wat de maximumsnelheid op een bepaalde weg is. Rijdt de bestuurder harder, dan kan het slot een waarschuwing afgeven, of zelfs ingrijpen.

Het is geen nieuw idee: In London werd het al eerder getest en geschikt bevonden. Gelukkig is de overheid voorlopig niet van plan om dergelijke systemen verplicht te stellen voor iedere weggebruiker: Slechts notoire hardrijders krijgen mogelijk een dergelijk systeem in hun auto gebouwd.

In Noord- en Zuidholland wordt de test uitgevoerd, die in totaal drie maanden duurt. Ook zoeken de onderzoekers nog deelnemers, die €300 betaald krijgen als ze de hele test uitrijden. Voor één keer worden hardrijders eens niet gepest, want juist die worden gezien als de ideale proefkonijnen. Je kan je opgeven op www.automobilistmetpit.nl.

Afbeelding: Flickr, gebruiker abotnik

Holland - Excite Network Copyright ©1995 - 2020