Excite

Een gel accu voor de motor: meer rijplezier met minder onderhoud!

Een belangrijk onderdeel van je motor is je accu. Zonder accu branden je lampen niet en zullen de bougies ook geen vonk kunnen geven. En een lege accu is erg vervelend, want je startmotor is afhankelijk van de stroom die nog in de accu zit. Anders dan bij auto's staan motoren vaak gedurende een langere periode stil, vooral tijdens de winter. Een accu voor de motor moet dan ook beter onderhouden worden dan die van een auto. Een goede investering is een gel accu voor de motor, die veel minder onderhoud nodig heeft dan een reguliere accu!

Een gel accu voor de motor, wat is dat?

Een traditionele accu is opgebouwd uit loden plaatjes, die in accuzuur worden gedompeld. Af en toe moet dit accuzuur worden aangevuld met gedemineraliseerd water, zodat de loden platen niet droog komen te staan. Bij een gel accu is het water en het accuzuur vervangen door gel.

De voordelen van een gel accu

Een gel accu heeft als belangrijkste voordeel dat hij bijna geheel onderhoudsvrij is. De gel vervliegt niet, waardoor bijvullen niet meer noodzakelijk is. Ook is de ontlading van een gel accu minder dan die van een traditionele accu. Dat betekent dat je de accu minder vaak hoeft op te laden en je motor dus langer stil kan staan zonder dat je met een oplader in de weer hoeft.

Een gel accu voor de motor kopen

Een gel accu heeft dus een aantal voordelen, maar is ook een stukje duurder dan een normale accu. Toch kan het in veel gevallen de investering waard zijn. Door goed op het internet te zoeken, kan je overigens nog wel flink wat geld besparen. Zo vind je op accuweb.nl een keur aan accu's, maar ook in de webwinkel van Motozoom.nl kun je kiezen uit een ruim assortiment.

Holland - Excite Network Copyright ©1995 - 2020