Excite

Geen ellende op Autoshow Geneve

De malaise in de auto-industrie is groter dan ooit. Het lijkt wel alsof er nauwelijks nog auto's verkocht worden. Opel staat op de punt van de afgrond en zo zijn er nog meer trieste verhalen in de autobranche. Het lijkt de hoek te zijn waar de klappen vallen. Toch lieten alle autofabrikanten zich van hun beste kant zien op de autoshow van Geneve.

Kleiner en schoner is het devies

Klein is fijn, dat lijkt wel het devies te zijn op de autoshow in Genève. Grote brulbakken waar liters benzine per kilometer door heen stromen zijn in de minderheid. Zelfs Rolls Royce is van het formaatje huizenblok overgestapt op een relatief kleiner maatje met de 200EX, waar al eerder op Excite.nl over geschreven werd. Kleiner en schoner, dat is de toekomst van de auto-industrie.

Volkswagen Polo en Toyota Prius blinken uit in zuinigheid

De grootste uitspringer op de autoshow is de nieuwe Volkswagen Polo. Klinkt niet als glitter en glamour, maar het is de meest actuele auto. De Polo rijdt 1 op 30 en heeft een CO2-uitstoot van 87 g/km. Veel groener krijg je ze niet, of je moet de nieuwe Toyota Prius aanschaffen. Het nieuwe model van de succesvolle hybride is ondanks een sterkere motor 10 procent zuiniger dan het oudere model. Wat de toekomst van de auto ook is, het is in ieder geval allemaal een stuk zuiniger en beter voor het milieu.

Holland - Excite Network Copyright ©1995 - 2020