Excite

Geavanceerde ‘ruimtewagen’ praat met andere voertuigen

Nooit meer een ongeluk krijgen met de auto; met de EN-V concept car van GM zou dit toekomstbeeld wel eens heel erg dichtbij kunnen komen. Deze elektrische auto is namelijk speciaal ontworpen om te communiceren met andere auto’s. Op die manier kunnen deze ontweken worden en worden ongelukken voorkomen.

Gisteren op de Shanghai Expo, die officieel pas op 1 mei opent en dan zes maanden zal duren, lieten General Motors en haar Chinese partner SAIC de Electric Networked-Vehicle (EN-V) vast aan de pers zien. GM hoopt met dit model haar imago wat te verbeteren. Tegenwoordig is het produceren van milieuvriendelijke auto’s erg belangrijk en met benzineslurpers als de Hummer in het (voormalige) portfolio, heeft GM daarin geen punten gescoord.

Eerder werd al geprobeerd om Hummer te verkopen aan een Chinese partij, maar dat is mislukt. Om toch het hoofd boven water te houden, is het Amerikaanse bedrijf in zee gegaan met een Chinees bedrijf om de EN-V te ontwikkelen. China blijkt een vruchtbare voedingsbodem voor dit soort initiatieven: eerder presenteerde Daimler hier al haar Smart Ultracompact. Veel van die wagens rijden nog niet rond in de straten van Shanghai, maar wat niet is, kan nog komen.

De EN-V is wel heel veilig, maar niet erg groot. Het wagentje heeft eigenlijk geen opbergruimte, is geschikt voor twee personen en kan bij wijze van spreken in de hal geparkeerd worden.

Afbeelding: Flickr account segwaysocial2

Holland - Excite Network Copyright ©1995 - 2020