Excite

Een Garmin navigatiesysteem voor motoren

Garmin

Garmin is een internationaal bedrijf dat is gespecialiseerd in navigatie- en communicatiesystemen. Je kunt een navigatiesysteem voor de auto kopen, maar ze hebben ook systemen voor de luchtvaart en voor watersporters. Natuurlijk heeft Garmin ook navigatiesystemen voor motoren.

zūmo

Met een navigatiesysteem op je motor kun je nooit verdwalen, maar je kunt niet zomaar elk systeem op je motor zetten. Een navigatiesysteem voor de motor moet aan andere eisen voldoen dan die voor in de auto. Garmin heeft een serie systemen die aan de eisen voldoen. Dat is de zūmo-serie. In deze serie zijn er drie navigatiesystemen uitgebracht, elk in een andere prijsklasse en met andere functies. Wel hebben ze allemaal kaarten van Europa.

zūmo 220

De zūmo 220 is het goedkoopste Garmin navigatiesysteem voor motoren. Het kost maar 399 euro en voldoet toch aan alle eisen die je op de motor wil. Het apparaat is waterbestendig en bestand tegen brandstof. Tevens hoef je niet je motorhandschoenen uit te trekken om het touchscreen te kunnen bedienen. De gesproken aanwijzingen van het navigatiesysteem gaat via een Bluetoothverbinding van het toestel naar je helm. Daarnaast kun je op het scherm precies zien hoe hard je op de wegen mag.

zūmo 550

De zūmo 550 is het duurste toestel dat Garmin je kan leveren, je betaalt er 650 euro voor. Ook dit apparaat werkt met een bluetoothverbinding en als je je telefoon ermee verbindt, kun je zelfs bellen via je navigatiesysteem. Groepsgesprekken zijn ook mogelijk, zodat je kunt overleggen met je medemotorrijders. Je kunt je toestel tevens aansluiten op de computer om zo alle kaarten met nuttige punten op je navigatiesysteem te laden.

zūmo 660

Qua prijs zit de zūmo 660 tussen de 220 en de 550 in, maar is verschillend ten opzichte van de andere systemen. De bediening gaat volledig via het touchscreen, met uitzondering van de aan-uitknop. De kaarten van dit navigatiesysteem kan je gebouwen in de stad zelfs in 3D laten zien. Uiteraard heeft dit systeem ook de bluetoothverbinding die de andere navigatiesystemen ook hebben.

Holland - Excite Network Copyright ©1995 - 2020