Excite

Gaddafi komt met 'The Rocket'

We moeten toegeven: het is weer eens iets anders: de Libische leider Muammar Gaddafi viert zijn veertigjarige jubileum aan het hoofd van zijn land met een sterk staaltje staal: The Rocket.

The Rocket is een door Gaddafi zelf ontworpen auto die tot nu toe ontwikkeld is in twee prototypes. Afgelopen maandag werden ze voor het eerste geïntroduceerd aan het publiek, na een samenkomt van de Afrikaanse Unie in Tripoli. Deze bijeenkomst was bedoeld om de problemen van Afrika te bespreken, maar ook om het veertigjarige jubileum van de oude leider te vieren.

The Rocket is volledig aangepast op de wensen en eisen van de Libische leider. Zo is het ontwerp gebaseerd op het ontwerp van een kleine boot, zodat maximale veiligheid gegarandeerd is. Met name de voorkant doet sterk denken aan een boot; een scherpe, agressieve punt kijkt de tegenligger tegemoet. Ook de achterkant loopt uit in een grote punt. De naam ‘The Rocket’ lijkt dan ook goed gekozen; de wagen lijkt met een raket die ieder moment afgeschoten kan worden.

Overigens is de Libische leider helemaal niet bescheiden als het gaat om zijn nieuwe uitvinding. Hij meent niet alleen een nieuwe auto ontworpen te hebben, maar meent dat hij de toekomst van de automotive industrie laat zien met zijn wagen. Of dat ook echt het geval is moet nog blijken; voorlopig is de wagen onbetaalbaar voor de gewone sterveling, dus de kans dat deze wagen veel gereden zal worden is dan ook erg klein.

Afbeelding: Final Gear Forum

Holland - Excite Network Copyright ©1995 - 2020