Excite

Gaaf! De nieuwe Peugeot 508 is in aantocht!

De geruchtenmachine draaide op volle toeren. Iedereen die in de auto-industrie werkte, had het er over. De nieuwe Peugeot. Over de 508 gingen de wildste verhalen de ronde. Maar nu is het zover. Peugeot heeft de foto's vrijgegeven.

En wat voor foto's. De Peugeot 508 is een klassebak. Een luxe sedan of stationwagon waar niemand zich in hoeft te schamen. Een auto met uitstraling, klasse en finesse. Precies zoals de Fransen het graag zien.

De 508 wordt op hetzelfde platform gebouwd als de Citroën C5. Bovendien wordt het een zo efficiënt mogelijke auto. Betere aerodynamica, lager gewicht, minder CO2-uitstoot. Mede mogelijk gemaakt door de Hybrid4-technologie, alsmede e-HDI-diesels (met start/stop). En dat laten ze weten ook.

Uiteraard zal de 508 in allerlei varianten en met verschillende motoren op de markt verschijnen. Want een mens wil wat te kiezen hebben. Het interieur lijkt overigens wel wat op het interieur van een BMW. Maar dat is dus niet erg, vinden wij.

Kortom, au revoir 407 en bonjour 508. Welkom in de familie. Vanaf januari zal het model op de markt verschijnen en kunnen we er ook op de weg van gaan genieten. In oktober krijgen we alvast een voorproefje op de Autosalon van Parijs.

Afbeelding: Peugeot

Holland - Excite Network Copyright ©1995 - 2020