Excite

Futuristische DeltaWing naar Le Mans

De DeltaWing, een futuristische conceptauto, zal in 2012 deelnemen aan de 24 Uur van Le Mans. De Automobile Club de l'Ouest heeft de makers van het nieuwe automodel speciaal uitgenodigd om deel te nemen aan deze endurance challenge.

De DeltaWing mag meerijden op basis van een wildcard, die een additionele 56ste startpositie garandeert. Deze 56ste positie is gereserveerd voor een technologisch innovatieve auto. De DeltaWing zal niet meerijden om de prijzen en buiten de eindrangschikking worden gehouden.

"Het geheim van de DeltaWing is zijn simpelheid en efficiëntie," zegt ontwerper Ben Bowlby tegen Inhabitat. "Het heeft maar de helft van de pk's van de overige deelnemers, maar zijn unieke vorm en lage gewicht kunnen een uitdaging vormen voor de andere auto's en de racewereld misschien wel blijvend veranderen. Dit komt omdat de DeltaWing weliswaar minder motorkracht heeft, maar eveneens veel minder gewicht hoeft mee te slepen over het circuit."

"Automakers proberen het gewicht van hun creaties altijd te reduceren, maar ik kan verklappen dat de DeltaWing serieuze steun krijgt. DeltaWing Racing Cars LLC heeft een partnerschap met All American Racers, eigendom van de legendarische coureur Dan Gurney. Wij zullen samen een nieuwe concept bouwen. Ook worden wij geadviseerd door Don Panoz, de oprichter van de Amerikaanse Le Mans Races. We zullen zien hoe de DeltaWing tijdens de Endurance Challenge zal presteren."

Holland - Excite Network Copyright ©1995 - 2020