Excite

Franse politie vervangt Impreza's

In Frankrijk is het werken bij de verkeerspolitie nog leuk. Waar in Nederland al jaren lafjes in Golfjes, Astra’s en andere grijze muizen wordt rondgereden, daar vervangen ze bij de Franse politie de Subaru Impreza’s. Het nieuwe kanonnetje van de snelwegpolitie wordt de Renault Mégane RS.

En daarmee keert de Franse politie weer terug naar haar oude gewoontes. Eerder reden ze namelijk ook al rond in Alpine’s en Renault 21 Turbo’s. Overigens klinkt een Mégane wat conservatief, maar schijn bedriegt: Criminelen zullen er nog een zware kluif aan krijgen om sneller te zijn dan de Mégane, met 250 PK onder de motorkap en een heel respectabel koppel van 340NM. Even gas geven, en 5.8 seconden later wordt de 100 kilometer per uur gepasseerd.

De snelle Renaults zijn ook nog eens voorzien van een Cupchassis dat veel stijver is. Hierdoor stuurt de snelle Fransman lekker strak en rolt hij bijna niet in bochten.

In totaal heeft de politie zeventig stuks van de sportwagentjes besteld. Ze worden vooral ingezet bij extreme snelheidsovertredingen, maar ook het achternazitten van vrachtdieven is een kolfje naar de hand van de RS.

Als klap op de vuurpijl is de politieversie van de RS ook nog net iets sneller dan de versie die u en ik kunnen kopen. Vanaf april mogen de eerste gendarmes achter het stuur kruipen.

Afbeelding: Flickr, gebruiker dave morgan

Holland - Excite Network Copyright ©1995 - 2021