Excite

Foto's nieuwe Audi R8 Spyder opgedoken!

Eigenlijk zouden we de nieuwe Audi R8 Spyder pas voor het eerst te zien krijgen op de IAA in Frankfurt, ware het niet dat er nu al foto’s gelekt zijn van deze nieuwe, stoere cabriolet!

De foto’s zijn best verrassend. Zo dachten veel mensen dat de nieuwe Spyder voorzien zou worden van een targadak, maar dat blijkt niet het geval. Dit model heeft een gewone cabriokap. Ook lijkt hij – met name aan de achterkant – erg sterk op de Lamborghini Gallardo LP560-4 Spyder.

Omdat alleen de foto’s van de nieuwe Audi zijn uitgelekt, is er nog maar weinig bekend over het motorische vermogen en andere technische aspecten van de wagen. Waarschijnlijk zal de R8 Spyder aangedreven worden door een 5,2 liter V10 motor met maar liefst 525 pk. Daarmee hoeft deze wagen zeker niet onder te doen voor de Lamborghini waar hij zo op lijkt.

En hoewel nu bekend is hoe de Spyder van Audi eruit komt te zien, zijn er nog veel meer primeurs te bewonderen op de IAA. Zo introduceert Audi tijdens die show ook haar nieuwe logo met bijbehorend, speciaal voor Audi ontworpen, lettertype én een aantal andere modellen, waaronder de A5 Sportback en mogelijk een elektrische R8 en een RS3. Daarnaast zijn er natuurlijk nog tal van andere fabrikanten die de IAA in Frankfurt aangrijpen om hun nieuwste modellen aan het publiek te tonen.

Afbeelding: Autoweek

Holland - Excite Network Copyright ©1995 - 2020