Excite

Foto's nieuwe Porsche 911 uitgelekt

Alhoewel het vast stond dat de nieuwe Porsche 911 niet ontzettend veel van zijn voorgangers zou gaan verschillen, hield de Duitse sportwagenfabrikant het nieuwe model toch angstvallig geheim. Die moeite blijkt nu voor niets geweest, want Autowereld heeft foto’s waar de nieuwe 911 wel heel erg duidelijk op staat.

Autowereld had de foto’s onder embargo gekregen; Ze mochten niet voor begin september gepubliceerd worden. Maar omdat andere websites het embargo overtraden, vond Autowereld het ook tijd worden om te laten zien wat ze in bezit hebben.

En het moet gezegd worden, de nieuwe 911 is weer een plaatje geworden. Hoewel ze duidelijk een telg in de oude 911 familie is, zijn ook dit keer weer subtiele veranderingen aan het ontwerp aangebracht waardoor het model er weer een tijdje tegenaan kan.

Zo is de auto zowel in de lengte als de breedte iets uitgedijd. Doordat de hoogte binnen de perken is gehouden, lijkt de auto een stuk ranker. Daarnaast is er binnen meer ruimte te vinden en gaat de sportwagen stabieler door de bochten.

Door het gebruik van aluminium is de auto 45 kilo lichter dan het huidige model. De nieuwe 911 heeft dezelfde voorophanging gekregen als de op stapel staande nieuwe Boxster. Het instapmodel zal een 3,4-liter motor krijgen met 350 pk, terwijl het duurdere model er met zijn 3,8 liter maar liefst 400 uitgooit. Voor wie zuinig wil rijden zal er een handgeschakelde versnellingsbak komen met zeven versnellingen. De nieuwe 911 staat vanaf de herfst in de showroom.

Holland - Excite Network Copyright ©1995 - 2020