Excite

Top 10 beroemdste filmauto's

Mr. Frye's Ferrari: 1961 Ferrari 250 GT California Spyder SWB. De duurste auto ooit gesloopt door een middelbare scholier, in Ferris Bueller's Day Off. Trekt nog steeds parkeerwachten aan die er mee gaan joyriden...

Terug naar artikel

Tim Burton's Batmobile: GM Batmobile. Een fantastische auto, in meerdere opzichten. De auto was er medeverantwoordelijk voor dat Batman weer een stoer imago kreeg eind jaren '80. Een icoon, want iedereen herkent hem.

Terug naar artikel

Starsky's Gran Torino: 1976 Ford Gran Torino. Starsky en Hutch hebben tijdens de opnames van de gelijknamige film zo'n tien van deze Gran Torino's verwoest. Zonde, want het is een erg brute auto.

Terug naar artikel

Bandit's Trans Am: 1977 Pontiac Trans Am. Smokey en de Bandit maakte de Pontiac Trans Am cool. Uiteraard ook flink gepimpt voor de film. Een ideale auto voor mannen met erectieproblemen, want hier gaat 'ie automatisch van stijgeren.

Terug naar artikel

Ecto-1: 1959 Cadillac Miller-Meteor. De ideale Cadillac om monsters en spoken te vangen. De Ghostbusters maakte deze witte lijkwagen beroemd. Ideaal ook om proton in op te slaan, mocht je daar behoefte aan hebben.

Terug naar artikel

James Bond's Aston Martin DB5: 1963 Aston Martin DB5. Dit model Aston Martin komt in meer James Bond films voor dan welke andere auto dan ook. Bovendien voorzien van een paar erg mooie snufjes. Schietstoel zou standaard in fabrieksauto's gebouwd moeten worden.

Terug naar artikel

Bullitt's Mustang: 1968 Ford Mustang GT390 Fastback. Steve McQueen is cool. De film Bullit is cool. Deze Ford Mustang GT is cooler dan cool. Hierin mogen alleen mannen rijden met de grootste ballen van de hele kamer.

Terug naar artikel

The General Lee: 1969 Dodge Charger. Een auto waar mee te racen valt. De Charger is optimaal voor plattelandsgebied, om politie te ontlopen en over slootjes te springen. De auto was honderd keer beter dan de film en de cast bij elkaar.

Terug naar artikel

Herbie: 1963 Model 117 Volkswagen Type 1 (Beetle). Een auto met een persoonlijkheid. Was symbool en aanjager van de Beetle-rage in het hippietijdperk. En beschikte toen al over de ultieme cruisecontrol.

Terug naar artikel

Doc Brown's De Lorean: 1981 De Lorean DMC-12. Deze auto kon alles. Tijdreizen, zweven en hij was te besturen met een afstandsbediening. Ideaal boodschappenwagentje, je bent eerder thuis dan je weg ging.

Terug naar artikel

Holland - Excite Network Copyright ©1995 - 2021