Excite

Formule 1 on ice

Holiday on Ice, leuk. Disney on Ice, schattig. Sterren dansen op het ijs, ook verschrikkelijk goede entertainment. Maar dan wel voor het type mens dat met enige regelmaat ongesteld wordt. Nee, als iets 'on ice' gaat en het moet interessant zijn voor mannen, dan moet het bruut zijn. Bruut, en op speciale brandstof lopen. Zoals daar bijvoorbeeld is de Formule 1-auto. En dat is nu gebeurd. Team Red Bull heeft op een bevroren meer in Quebec een Formule 1 racewagen los gelaten. En dat is ernstig stoer.

Het Formule 1-circus strijkt namelijk weer neer in Canada. En daar mag wel wat promotie aan gegeven worden. Zo redeneerde althans Red Bull. Zij stuurden Sebastien Buemi naar het koude noorden van Canada, met een Formule 1-auto in zijn bagage. Mocht hij lekker vol gas over een dikke laag ijs scheuren. En dat ziet er dus erg gaaf uit. Bovendien is het de eerste en enige Formule 1 bolide ooit met spijkerbanden. Ondanks de grip gleed en spinde de wagen lekker fanatiek uit de bocht.

Niet veel later mocht Buemi ook alvast zijn Red Bull racemonster uitproberen op het Circuit Gilles Villeneuve in Montreal. Daar zal ook de Grand Prix van Canada gereden worden. Op 13 juni 2010 keert de Formule 1 terug in Canada. In 2009 zat Canada namelijk niet in het rooster van de populairste motorsport ter wereld, maar dankzij de Canadese regering kan er in 2010 weer een Grand Prix gereden worden in Montreal. Red Bull heeft alvast genoeg reden gegeven om daar heel blij van te worden...

Check hier die hele brute video:

Afbeelding: Flickr, Mr. Mystery

Holland - Excite Network Copyright ©1995 - 2020