Excite

Formule 1 designer ontwerpt meest efficiente auto ter wereld

Gordon Murray was ooit ontwerper in het Formule 1 team van McLaren. Maar nu werpt hij zich op het ontwerpen van energiezuinige oplossingen in de auto-industrie. De T.27 is een project dat Gordon Murray opzet om de meest efficiënte elektrische auto ter wereld te ontwerpen. In de komende negen maanden wil de voormalige ontwerper van McLaren vier prototypes laten bouwen om de investeringen waar te maken.

De grote truc van de T.27 is het feit dat de auto zeer licht is. Het netto gewicht wordt zo laag mogelijk gemaakt, mede doordat de auto op een unieke manier wordt gefabriceerd. Deze productiemethode wordt iStream genoemd, waarbij alle componenten door de computer worden ontworpen en gelast. Normaal gesproken worden de onderdelen namelijk uit metalen platen gesneden. Dankzij iStream is een fabriek voor de T.27 vier vijfde kleiner dan een normale autofabriek.

Het T.27 Project van Gordon Murray komt op een goed moment. Engeland moet hard haar best doen om aan de Europese voorwaarden voor een lagere CO2-uitstoot te voldoen. De T.27 maakt Engeland weer innovatief. De auto komt in ieder geval voorlopig nog niet op de markt, maar het plan van Murray is dat er over een paar jaar een T.27 te koop is om lekker elektrisch mee door de stad te rijden.

Afbeelding: Dailymail.co.uk

Holland - Excite Network Copyright ©1995 - 2020