Excite

Ford richt zich op Europese markt

Ford heeft laten zien voorlopig nog niet klaar te zijn met de Europese markt. Het Amerikaanse automerk heeft namelijk aangekondigd dat er maar liefst twintig modellen aankomen die opgefrist of zelfs compleet nieuw ontworpen zijn.

Zo gaan we binnenkort kunnen genieten van de Ford Kuga, die gebaseerd zal zijn op de Vertrek Concept die Ford op de North American International Auto Show liet debuteren. Ook komt er een elektrische auto op basis van de Ford Focus. Vanaf 2012 wordt die in de Duitse fabriek te Saarlouis geproduceerd.

De fabriek in Keulen wordt de komende jaren de plek waar de nieuwe Fiesta vandaan gaat komen. Als opstekertje voor de fabrieksmedewerkers kondigde Ford aan dat ook de generatie die daarop volgt nog in Keulen geproduceerd gaat worden. Daarnaast wordt ook de nieuwe 1 liter motor met drie cilinders in Keulen gefabriceerd.

Maar het is niet alleen Duitsland dat zich mag verheugen op heel wat werkgelegenheid. In het Roemeense Craiova mag men binnenkort aan de slag met het bouwen van de B-Max ruimtewagen. In Koaceli in Turkije wordt ten slotte aandacht besteedt aan de zakelijke markt: Niet alleen de nieuwe Transit wordt daar in elkaar gesleuteld maar ook een compacte bestelauto zal straks worden gebouwd door de Turken.

Je ziet het, Ford gelooft nog volop in de Europeanen. Voor de liefhebber zitten er weer heel wat mooie auto’s aan te komen.

Holland - Excite Network Copyright ©1995 - 2021