Excite

Tijdloze klassieker: Ford Mondeo

Als een van de meest bekende automerken ter wereld heeft Ford een naam hoog te houden. En daar slaagt het merk goed in; met succesnummers als de Ford Mondeo, die elke keer weer verder verbeterd wordt, bedient het een groot deel van de markt. Naar volle tevredenheid, dat blijkt wel uit de verkoopcijfers.

De Mondeo: echte middenklasser

De Ford Mondeo is een echte middenklasser. Het is een ruime auto die veel wordt gebruikt door leaserijders, maar ook erg populair is onder gezinnen of mensen die houden van een stoere auto mét veel ruimte. De Mondeo is door de jaren heel erg stijlvol geworden en zelfs elegant te noemen. Bovendien is de wagen dankzij de LED-dagrijverlichting, chroomdetails en natuurlijk de mooie grille en bumpers een echte moderne auto.

De Ford Mondeo motor

Ook qua motor zit het helemaal goed met de Mondeo. De Mondeo is voorzien van EcoBoost benzinemotoren. Dit bespaart brandstof en verlaagt de CO2-uitstoot. Tegelijkertijd hoeven rijders hiervoor niets in te boeten aan rijprestaties of aan reactievermogen. De auto blijft snel, wendbaar en prettig rijdbaar.

Eventueel kan de Mondeo ook voorzien worden van een Duratec benzinemotor. Dit is een zuinige motor die erg soepen en stil rijdt. Schakelen gaat het fijnst met de PowerShift automatische transmissie. Deze is voorzien van zes versnellingen en een dubbele koppeling. Ook dit zorgt voor een lager brandstofverbruik en veel schakelgemak.

Uiteraard voldoen alle motoren voor de Ford Mondeo aan de Euro 5-emissienorm. De bijtelling zit voor alle modellen op 20 procent; rijden met een Mondeo is dus ook voordelig. Dit geldt voor de 4-deurs, maar ook voor de 5-deurs en de wagon.

Veiligheid

Ook aan veiligheid is gedacht. De Ford Mondeo beschikt over veel actieve en passieve veiligheidsvoorzieningen. Denk aan airbags voor totale bescherming, driepuntsgordels, een herinneringssysteem voor de autogordels, Pedal Intrusion Prevention System, een Advanced Neck Injury Protection System om een whiplash te voorkomen en speciale bevestigingen voor kinderzitjes, die kinderen veilig op hun plaats houden.

Holland - Excite Network Copyright ©1995 - 2021