Excite

Ford Focus RS is zeer populair

Van de vijftig bolides die de importeur van de Ford Focus RS naar Nederland heeft gehaald, waren er na krap twee maanden al 42 verkocht. Dat is dus zeer goed ingeschat van de importeur, die momenteel aan het kijken is of er meer exemplaren van deze sportieve Ford Focus naar Nederland moeten worden gehaald. Tevens is het goed nieuws voor autofabrikanten. Het is best mogelijk om goed te verkopen, maar je moet wel met een bijzondere auto komen. Dan verkoopt de auto zichzelf als het waren, daar is in zo'n geval geeneens marketing voor nodig.

De Ford Focus RS is in wezen een legale straatracer. Zo ziet de sportieve auto er ook uit. De motor produceert maar liefst 305 pk, iets minder dan concurrenten als de Seat Leon Limited Edition. De geweldige wegligging compenseert echter die tekortkoming ruimschoots. Meer nog dan een straatracer is de Ford Focus RS een rallyauto voor burgers. Het model is namelijk afgeleid van de rallyvariant van de Ford Focus. Zowel de rally-Focus als de Focus RS hebben een grote grille, uitgebouwde wielkasten, een diffusor achter en een gigantische spoiler achterop. De topsnelhei²d is maar liefst 263 kilometer per uur.

Van de brute Focus worden maar 8000 exemplaren gebouwd. Niet zo vreemd dat het wagentje zo populair is. Alleen al inDuitsland staan er dit jaar 1000 verkopen op de stapel, dus Nederlanders met interesse in het racemonstertje dienen er snel bij te zijn. De witte variant van de Ford Focus RS kost op de komma afgerond 50.000 euro. Voor blauwe lak betaal je 750 euro extra, de groene variant zal 1200 euro extra kosten. Maar dan heb je wel een heel uniek autootje in handen.

Afbeelding: Flickr, cosmic_spanner

Holland - Excite Network Copyright ©1995 - 2020