Excite

Ford Fiësta best verkochte auto van Europa

De auto-industrie is langzaam aan het opkrabbelen van de crisis. Slechte nieuwsberichten worden steeds minder talrijk en er komen zelfs positieve berichten. Zeker als voor mensen die belang hebben bij een goed draaiende verkoop van Ford. De Ford Fiësta is namelijk de meestverkochte auto van Europa in maart. Dat is natuurlijk altijd prettig om te horen als autofabrikant. Maar er is nog meer goed nieuws voor Ford. Het gat met het zeer populaire Volkswagen wordt langzaam maar zeker gedicht.

In de 27 landen van de Europese Unie werden in maart 2010 maar liefst 68.630 Ford Fiësta's verkocht. Een stijging van 28% met maart 2009. Dat zijn verkoopcijfers waar autofabrikanten van in hun handen gaan klappen. Groei is dus wel degelijk mogelijk. Net als in maart 2009 werd ook in maart 2010 de Ford Fiësta vaker verkocht dan de Volkswagen Golf. Vervelend voor Volkswagen, maar aan de andere kant werd ook de Volkswagen Golf 18% vaker verkocht in 2010 ten opzichte van 2009. Al met al lijkt het er op alsof de auto-industrie haar draai weer heeft gevonden en er sprake is van een groeimarkt. Zou de crisis dan eindelijk voorbij zijn, of is dat te voorbarig gesteld?

De top 5 van meestverkochte auto's in Europa in maart wordt verder afgemaakt door de Renault Clio, de Opel Corsa en de Peugeot 207, die ook allemaal stijgende verkoopcijfers toonden. Een grote stimulans voor de verkoop van auto's zijn de slooppremies geweest in de diverse Europese landen. In Duitsland, waar relatief veel Volkswagens worden verkocht, hield de slooppremie eerder op dan in Groot-Brittannië, waar weer veel vaker een Ford verkocht wordt. Dit kan meegespeeld hebben in de hogere verkoopcijfers van de Fiësta. Maar dat mag de pret niet drukken. Het is positief nieuws en bovendien is de Ford Fiësta een hartstikke leuke auto.

Afbeelding: Flickr, exfordy

Holland - Excite Network Copyright ©1995 - 2020