Excite

Flitspaal in de tuin is goed voor arrestatie

Albert Dunnink kreeg maandag de schrik van zijn leven, toen de politie opeens bij hem op de stoep stond om hem te arresteren. De reden hiervan was de flitspaal die bij de man in de tuin stond. De flitspaal stond er echter al jaren en is op een eerlijke manier gekocht door Albert Dunnink.

Albert Dunnink heeft de flitspaal in 2002 van de gemeente gekocht, omdat het apparaat overbodig is geworden. Hoewel hij eerlijk aan de flitspaal is gekomen, moest hij toch mee naar het politiebureau en heeft hij drie uur lang in de cel moeten zitten.

De flitspaal stond niet eens aan de weg en werd door de agenten ontdekt toen ze met een helikopter op zoek gingen naar iemand anders, die afval aan het verbranden was. De paal stond zo’n driehonderd meter van de openbare weg vandaan. Volgens Albert Dunnink is er nooit gevraagd hoe hij aan de paal is gekomen.

De agenten geven aan dit wel gevraagd te hebben. Ze zouden Albert Dunnink hebben gearresteerd omdat hij dwars lag. De woordvoerder zegt: ‘Als de man normaal had gereageerd dan was er niks aan de hand geweest. Hoe het nu verder gaat? We hebben het proces-verbaal naar het Openbaar Ministerie gestuurd. Als het verhaal van de man klopt, krijgt hij de kast van de flitspaal terug.'

Albert Dunnink is ontevreden over de gang van zaken. Hij heeft drie uur opgesloten gezeten voor iets waar hij eerlijk aan gekomen is. En het is nog maar de vraag of hij zijn flitspaal terug zal krijgen.

Afbeelding: Flickr, gebruiker G-Tastic

Holland - Excite Network Copyright ©1995 - 2020