Excite

Flitsfoto’s van verkeersovertreders op internet te zien

Bestuurders die tussen Alkmaar, Hoorn en Den Helder worden geflitst kunnen de foto’s op de website van de politie bekijken. Dit geldt voor bestuurders die te hard rijden of worden geflitst omdat ze door rood reden. De provincie Noord-Holland begint hiermee om zo de politie meer werk uit de handen te nemen en de bestuurders een extra service te geven.

Jaarlijks krijgt de politie ruim 3700 vragen over bekeuringen die men heeft ontvangen. Al deze verzoeken kosten voor de politie veel tijd en geld. Daarom is er gekozen om het nu via internet te regelen, zodat het voor zowel de bestuurder als de politie makkelijker wordt. Het idee is ontstaan bij de politie en het Centraal Justitieel Incasso Bureau.

De flitsfoto’s kunnen bekeken worden op de website mijnpolitiebureau.nl. Je moet hier een burgerservicenummer of DigiD intoetsen. Deze website kun je ook gebruiken als je aangifte wilt doen. Volgens de politie is de site al een groot succes en wordt 40% van de aangiftes via de website gedaan.

Of je in de toekomst de flitsfoto’s uit heel Nederland kunt bekijken is nog onbekend. Dit is waarschijnlijk afhankelijk van het succes. Het is dus even afwachten of de bestuurders ook echt gebruik zullen maken van deze service. De politie ziet het in ieder geval positief in.

Holland - Excite Network Copyright ©1995 - 2020