Excite

Fietswegenwacht ANWB is enorm populair

De speciale wegenwacht voor fietsers is enorm populair. Maar liefst 70.000 mensen sloten zich aan bij de pechhulpdienst die de ANWB sinds dit voorjaar geeft aan fietsers, bromfietsers en scootmobielers. In maart kwam de ANWB met de speciale service voor tweewielers en scootmobielen.

Voorzien in een behoefte

De ANWB is zelf ook verbaasd over het enorme aantal nieuwe leden. “Ja dat is enorm veel. Daaruit blijkt wel dat we in een behoefte voorzien. Dat komt ook door de opmars van de elektrische fiets,” legt een woordvoerder van de ANWB uit in Sp!ts. Wanneer een fietser of scooterrijder met pech langs de kant van de weg staat, kunnen zij de ANWB bellen. Die sturen dan een auto van de wegenwacht om de fiets te repareren.

Cursus

De medewerkers van de fietswegenwacht hebben een speciale cursus gekregen om fietsen met panne weer op de kunnen lappen. In 85 procent van de kapotte fietsen, bromfietsen en scootmobielen lukt dat ook. In de overige gevallen wordt het ANWB-lid met zijn tweewieler of scootmobiel naar huis of naar een fietsenmaker gebracht. “Het merendeel van de reparaties gaat om lekke banden, kapotte kettingen of een los contact bij een elektrische fiets. Dat zijn over het algemeen dingen die een wegenwacht ter plekke makkelijk kan afhandelen,” zegt de woordvoerder.

Jongeren

In januari begint de ANWB met een speciale fietsendienst voor jongeren. Vooral ouders vinden het een fijn idee als hun kind onderweg naar school geholpen kan worden bij fietspech. Nu kunnen alleen mensen ouder van 18 lid worden, maar de ANWB wil graag de voorwaarden veranderen om meer fietseigenaren van service te kunnen voorzien.

Pechservice voor fietsers

De ANWB is overigens niet de enige aanbieder van een fietsenservice. Ook andere organisaties en verzekeraars bieden een pechservice voor fietsers en bromfietsers aan.

Holland - Excite Network Copyright ©1995 - 2021