Excite

Geniet van mooie fietstochten in Mol

De Belgische gemeente Mol ligt zo'n 50 kilometer onder Eindhoven. Het is een ideale locatie om een keer een weekendje weg te gaan. Er zijn meerdere bed and breakfasts in de omgeving, die een prachtige uitvalsbasis vormen om fietstochten in de buurt van Mol te gaan maken.

Routes

Vooraf kun je op internet al op zoek gaan naar fietsroutes. Op de website Vlaanderen-fietsland.be vind je fietsroutes in heel Vlaanderen en uiteraard ook in Mol. Op deze websites zijn fietsroutes verzameld van verschillende aanbieders. Je kunt op de plattegrond zien hoe de routes lopen. Ook staat er bij van welke aanbieder de tocht is. Daarnaast zijn er op de website enkele routes gemaakt die gebaseerd zijn op fietsknooppunten.

Knooppunten

Het systeem van een fietsknooppuntennetwerk is ontwikkeld in België en ook bijna heel Nederland is voorzien van knooppunten. Natuurlijk vind je dus ook een knooppuntennetwerk in Mol. Het voordeel van een fietstocht maken via knooppunten, is dat je zelf eenvoudig een fietsroute kunt samenstellen. Vanaf een knooppunt kun je ook meerdere richtingen op, zodat je helemaal vrij bent in de route die je wil volgen. Je kunt de fietsroutes met knooppunten vinden op Vlaanderen-fietsland.be en op de website fietsnet.be kun je zelf je eigen fietsroute samenstellen met behulp van de knooppunten.

Kantoren

Natuurlijk is het ook mogelijk om ter plaatse op zoek te gaan naar fietsroutes, zonder dat je dan zelf routes hoeft uit te printen. Er zijn in Mol drie kantoren waar je terecht kunt voor toeristische informatie en natuurlijk voor fietsroutes. In Mol zelf aan de markt vind je de gemeentelijke toeristische dienst, maar ook in Mol-Rauw en Mol-Postel zijn er twee informatiekantoren waar je mooie fietsroutes kunt vinden.

Holland - Excite Network Copyright ©1995 - 2020