Excite

Fietsstoeltjes voorop geschikt voor allerkleinsten

Nederland is niet voor niets het fietsland bij uitstek: mooie fietspaden, prachtige landschappen én goed aangeduide fietsroutes. Niets is gezelliger dan op een zonnige zomerdag met het voltallige gezin langs de vele uitstekende bewegwijzerde paden te fietsen. Om ook de allerkleinsten van onze gezamenlijke fietstochtjes te laten genieten, zijn er verschillende mogelijkheden. Waarop moeten we zeker letten om de veiligste kinderstoeltjes te kopen voor op de fiets?

Grote keuze

De zoektocht naar de meest veilige kinderstoeltjes stelt je al snel voor een uitgebreide keuze. Naast de kinderstoeltjes voorop zijn er de zitjes die we achteraan op onze fiets monteren en het zadeltje vooraan op de frame. Dit laatste wordt echter weinig of niet meer gebruikt en is ook niet conform de huidige veiligheidsnormen. Andere oplossingen zijn de fiets- en bolderkarren, die steeds populairder worden. Ook de zogenaamde bakfietsen waarbij het karretje voorop aan de fiets vastgemaakt is, winnen aan populariteit.

Kinderstoeltjes voorop op de fiets

Fietsstoeltjes voorop zijn uitsluitend geschikt voor de allerkleinsten. Grotere peuters nemen bij voorkeur plaats op het kinderstoeltje achteraan. Bij het gebruik van fietsstoeltjes voorop moeten we uiteraard met enkele veiligheidsvoorschriften rekening houden om onze peuters maximaal te beschermen. We moeten er zeker voor zorgen dat onze peuters niet met hun voetjes tussen onze fietsspaken terecht kunnen. Daarom plaats je bij voorkeur spaakbeschermers over je voorwiel. Tot slot zijn kinderstoeltjes met extra bescherming tegen de weersomstandigheden een aanrader.

Europese veiligheidsnormen

Kinderstoeltjes die voorop op de fiets worden geplaatst, moeten ook aan enkele Europese veiligheidsvoorschriften voldoen. De rugleuning moet zo stevig mogelijk zijn om de peuter maximaal te ondersteunen. Het is bij voorkeur minstens zestien centimeter hoog met armleuningen van minimum tien centimeter hoogte. Kies voor een drie- of vierpuntsgordel in de vorm van een harnas, om over de peuters' schouder te bevestigen. Voor een veilig kinderstoeltje betaal je gemiddeld tussen de 69 en 89 euro.

 

Holland - Excite Network Copyright ©1995 - 2020