Excite

Een leuke fietsroute in Nederland: zo gevonden!

Nederland is een echt fietsland. Vooral de provincie Drenthe staat bekend als fietsprovincie en er zijn enorm veel fietspaden te vinden, maar ook in de rest van Nederland vind je allerlei fietsroutes. Ook biedt men op heel veel plekken in het land fietsen te huur aan, zodat je je fiets lang niet altijd mee hoeft te slepen. Er zijn dan ook enorm veel fietsroutes in Nederland waar je uit kunt kiezen!

Knooppuntennetwerk

De knooppuntenroute is een systeem dat sinds enkele jaren in Nederland geïmplementeerd is. Het systeem kent een erg groot succes en begint steeds uitgebreider te worden. Er zijn reeds 169 verschillende fietsroutes samengesteld met deze knooppunten. Het is een makkelijke manier om mooie fietsroutes samen te stellen. Op veel websites vind je al mooie routes voor de knooppunten, maar er zijn ook boekjes te krijgen met routes.

Fietsroutes op internet

Wie op internet gaat zoeken zal talloze fietsroutes tegenkomen die je kunt uitprinten. Je kunt meestal wel op locatie zoeken, zodat je een route in de buurt van je huis of vakantieadres kunt vinden. Er staat ook altijd bij hoe lang de tocht duurt. Ook kun je vaak zien hoeveel horecagelegenheden je onderweg tegenkomt. De website fietsen.123.nl helpt je een heel eind op weg bij het zoeken naar een leuke fietsroute in Nederland op basis van dit knooppuntennetwerk. De fietsroutes op de website zijn geordend volgens provincie: handig en overzichtelijk dus!

Fietstochten met groepen

Er worden ook geregeld fietstochten georganiseerd voor groepen, zoals bijvoorbeeld de fietsvierdaagse of de fiets-elfstedentocht. Meer informatie vind je op fiets4daagse.nl en 11steden.nl. Dit is een leuke manier om met een hele groep actief te zijn en blijven. Op internet kun je kijken of er fietstochten bij jou in de buurt te vinden zijn.

Holland - Excite Network Copyright ©1995 - 2020