Excite

Zelf een fietsroute maken door Nederland

Knooppunten

Als je zelf een mooie fietstocht wilt gaan maken en je bent op zoek naar een route, dan kun je kijken op de website van fietseropuit.nl. Deze website werkt met zogenaamde fietsknooppunten. Deze knooppunten zijn bedacht om routes te markeren. In Nederland herken je een knooppunt aan de witgroene bewegwijzering. Bij elk knooppunt staat een bord met plattegrond van de andere knooppunten, zodat je ook onderweg je route nog kunt aanpassen.

Fietseropuit

Op fietseropuit.nl kun je heel makkelijk zelf een fietsroute maken. Je selecteert de omgeving waar je wilt beginnen met fietsen en dan krijg je een kaart te zien met alle knooppunten in de omgeving. Je klikt een knooppunt aan waar je wilt starten en dat wordt dan groen. Als je vervolgens knooppunten in de buurt aanklikt, stel je zelf een route samen. Ook laat de website zien hoeveel kilometer je route in totaal is. Zo kun je eenvoudig jouw ideale fietsroute maken. Een nadeel van de site is dat je soms een bolletje als knooppunt niet goed kunt markeren, maar dat kun je oplossen door in te zoomen op de kaart.

Fietsroutenetwerk

Ook de website fietsroutenetwerk.nl biedt hulp bij het zelf maken van je fietsroute. Er staat een uitgebreide uitleg over knooppunten en hoe je zelf een route kunt maken. Maar de site heeft nog een handig extraatje. Je kunt er een knooppuntenblad downloaden. Je schrijft hier eenvoudig je route op door de nummers van de knooppunten op te schrijven en de afstanden. En als je zorgt dat je onderweg een potlood hebt, kun je op het blad eenvoudig aankruisen welke knooppunten je al hebt gehad. Verdwalen tijdens je zelfgemaakte fietsroute zal dan niet gauw gebeuren.

Holland - Excite Network Copyright ©1995 - 2020