Excite

Fietshelm ja of nee?

Eigenlijk is het vreemd. Nederland is een echt fietsland, maar een fietshelm dragen voelt als vloeken in de kerk. Toch kan het dragen van een fietshelm de veiligheid aanzienlijk vergroten, mocht jij of je kind ten val komen op straat. Zo is bekend dat maar liefst een derde van de verkeersongelukken waarbij fietsers betrokken zijn, leidt tot hoofdletsel of hersenletsel. Alle reden voor een fietshelm dus.

Risico op hoofd- en hersenletsel

Meer getallen wijzen erop dat het dragen van een fietshelm een verstandige keuze is. Zo blijkt uit onderzoek dat het risico op hoofdletsel bij fietsers zonder een fietshelm, maar liefst 1,72 keer hoger te zijn dan voor fietsers met een fietshelm. Voor hersenletsel is dat risico nog hoger; namelijk 2,13 keer. Per jaar overlijden 190 mensen, en raken ruim 9000 mensen gewond aan hoofd of hersenen veroorzaakt door een fietsongeval. Ongeveer een derde van die kwetsuren had voorkomen kunnen worden met een fietshelm.

Onzichtbare fietshelm

Draag je geen fietshelm om cosmetische redenen? Bekijk dan deze video. Twee Zweedse vrouwen ontwikkelden een onzichtbare fietshelm. Zo ga je trendy en goed bescherm de fiets op.

Holland - Excite Network Copyright ©1995 - 2021