Excite

Ferrari: de rode snelheidsduivel

Vraag een willekeurige autoliefhebber naar de auto van zijn of haar dromen en de kans is groot dat Ferrari meerdere keren genoemd wordt. Deze sportieve auto's spreken tot de verbeelding. Niet alleen vanwege de aanzienlijke prestaties, maar ook vanwege het kostenplaatje; het bezit ervan blijft voor velen bij een droom.

Italiaanse klasse

Als het gaat om stijl, dan loopt Italië voorop in Europa. Dat is waar als het gaat om kleding en schoenen, maar ook in het geval van auto's. Ferrari is daar een mooi voorbeeld van. Het automerk begon ooit als een raceteam, in 1929. Pas bijna twintig jaar later ontstond het bedrijf dat ook auto's maakte die op straat mochten rijden.

De eerste Ferrari

De allereerste Ferrari werd ontworpen door Enzo Ferrari. Deze wagen, de Ferrari 125 S, was op 2 maart 1947 klaar. Een bijzonder moment, want voor die tijd had het bedrijf zich alleen bezig gehouden met racewagens, maar die mochten niet op de gewone weg rijden. Met de komst van de 125 S konden ook niet-coureurs in een Ferrari rijden. Mits ze toereikende financiële middelen hadden.

Bijzondere wagens

Ferrari's zijn niet voor niets duur; in het ontwerp en de productie gaat veel tijd en geld zitten. Daarom heeft het merk in verhouding relatief weinig modellen gemaakt. Toch zijn er inmiddels meer dan genoeg klassiekers in de stal te vinden, waaronder de Ferrari Testarossa. Dit model uit 1984 werd onder meer gebruikt in de serie Miami Vice en werd daarmee wereldberoemd. Tot op de dag van vandaag is de Testarossa een van de meest bekende modellen van Ferrari.

Voor de liefhebber

Liefhebbers van Ferrari die niet zelf een auto kunnen betalen, kunnen sinds een aantal jaren terecht in Abu Dhabi. Daar werd het Ferrari World Abu Dhabi pretpark geopend. Hier kun je zelf racen en genieten van talloze attracties. Hier vind je bovendien het circuit dat gebruikt wordt voor de nieuwe grand prix van de VAE.

Holland - Excite Network Copyright ©1995 - 2020