Excite

Ferrari showt de nieuwe 458 Italia

Ferrari maakt nog steeds schitterende auto's. Daar zijn de Italianen namelijk heel erg goed in. Telkens weer weet Ferrari prachtige, exclusieve en dus hele dure sportwagens af te leveren. De Ferrari F430 Coupé was daarvan een prima voorbeeld, maar de dagen voor deze bolide zijn geteld. Ferrari komt namelijk met de beoogde opvolger. De 458 Italia wordt de nieuwe hit van de Italiaanse stal. Krachtiger, potenter en misschien zelfs wel mooier dan de illustere voorganger.

De 458 Italia is geheel nieuw ontwikkeld. Meesterontwerper Pininfarina heeft voor het schitterende ontwerp gezorgd. De 458 Italia lijkt een beetje op een kleine uitvoering van de Ferrari Enzo. Aan de 458 zitten weinig extra franjes. Er is gekozen voor simpele lijnen. Dat geeft een krachtige uitstraling. Met de lengte van 4,53 meter en de hoogte 1,21 meter levert Ferrari een waar enkelbijtertje af. De auto weet overigens zonder spoiler door het uitgekiende ontwerp toch een perfecte neerwaartse druk te ontwikkelen. De auto is als het ware een rijdende spoiler.

Die neerwaartse druk is hard nodig. Er zit namelijk een gruwelijke motor in. De Ferrari California leverde qua motor de blauwdruk voor de 458, die daaruit door ontwikkeld is. De 8-cilinder van 4,5 liter, die de naam oplevert, produceert maar liefst 570 pk. Toch is de auto behoorlijk zuinig. Ferrari rept zelfs over de zuinigste auto in zijn segment. Zuinig, mooi ontworpen en ontzettend snel, dat moet de mensen met een Ferrari hart toch zeker aanspreken. De kans is dan ook groot dat de 458 Italia zich zal scharen onder de klassiekers van de Italiaanse autofabrikant.

Afbeelding: Flickr.com

Holland - Excite Network Copyright ©1995 - 2019