Excite

Ferrari presenteert beste halfjaarcijfers ooit

Crisis of niet, puissant rijke mensen kopen nog steeds luxe spulletjes. Ook exotische sportwagens worden nog steeds goed verkocht, getuige de cijfers die Ferrari deze week naar buiten bracht. Het eerste halfjaar van 2011 was het beste ooit!

Over de eerste zes maanden van dit jaar had Ferrari een omzet van maar liefst 1,08 miljard, bijna twintig procent meer dan het eerste halfjaar van 2010. Ook het aantal verkochte auto’s steeg flink. De 3.577 sportwagens die de Italianen aan de man brachten betekenden een stijging van 11,8 procent. Over het eerste halfjaar werd een nettowinst behaald van 91,8 miljoen euro.

Vooral de twee speciale edities van de Ferrari 599, de GTO en de SA Aperta, deden het erg goed. Ook de California en de 458 vonden gretig aftrek. Een flink deel van de omzet werd behaald in de racerij, door de verkoop van 176 GT’s en Challenges. Het nieuwste model, de FF, is pas sinds kort in productie en speelt daarom nauwelijks een rol van betekenis.

In Amerika worden Ferrari’s nog steeds goed verkocht. Door een ruime verdubbeling van het aantal gekochte Ferrari’s in China wordt die markt echter steeds belangrijker voor het Italiaanse sportwagenmerk.

Holland - Excite Network Copyright ©1995 - 2020