Excite

Ferrari gaat met hybride V12 model komen

Zuinig, groen en duurzaam, de trends die in 2009 opkwamen als het ging om het produceren van auto's, en die in 2010 een nog grotere vlucht zullen nemen. Want groen is goed. Zuinig is beter. Duurzaam is het beste. Daarom maken alle grote fabrikanten milieu- en portemonneebewuste auto's. Ferrari gaat daar ook aan mee doen. Bij groen denk je niet aan Ferrari, bij zuinig ook niet. De brullende monsters zijn bedoeld voor mensen die geld over hebben en dat kunnen besteden aan een supercar. Maar Ferrari gaat ook met de tijd mee en wil graag auto's gaan maken met hybride V12 motoren.

Het klinkt bijna als een foutieve samenstelling: hybride V12. Waar hybride staat voor truttig, langzaam en zuinig, staat V12 voor brullen, slurpen en snelheid. Toch wil Ferrari de twee technologieën gaan combineren. Dat is aan de Italianen wel besteed, die maken er waarschijnlijk een prachtig kunststukje van. Het gaat om een hybride versie van de 599 GTB Fiorano. Deze zal worden gepresenteerd op de autosalon van Genève. Met behulp van nieuwe technieken zal het verbruik van de Ferrari met 35 procent verminderd worden. Het is een techniek die alleen op V12-motoren van toepassing is, dus we kunnen ook een hybride versie van de 612 Scaglietti verwachten.

De aankondiging werd gedaan tijdens de presentatie van de nieuwe Formule 1-bolide van Ferrari. De onthulling van de F10 was voor Luca di Montezemolo een mooi moment om de nieuwe, milieubewuste plannen van Ferrari te onthullen. Wel een logisch moment ook, want de Formule 1 racewagens van Ferrari gebruiken een techniek die KERS wordt genoemd. Dat staat voor Kinetic Energy Recovery System. Daarmee wordt een hoop energie bespaard. De door Pininfarina ontworpen 599 GTB Fiorano krijgt waarschijnlijk een afgeleide van dit KERS ingebouwd, waardoor het verbruik dus met een derde naar beneden gaat. Allemaal prima, als de huidskleur van de nieuwe Ferrari maar wel gewoon rood blijft...

Afbeelding: Flickr, tacoekkel

Holland - Excite Network Copyright ©1995 - 2020