Excite

Ferrari 599 GTB Fiorano China Limited Edition

De Ferrari 599 GTB Fiorano China Limited Edition was op zich al een vrij unieke auto. Ferrari had namelijk aangekondigd dat er minder dan een dozijn van zouden worden gemaakt en alleen in China op de markt zouden verschijnen. Zelfs voor de meest belachelijk rijke westerlingen wordt het lastig om aan speciaal die Ferrari te komen. Maar het kan nog exclusiever.

Ferrari is namelijk een samenwerking aangegaan met de Chinese kunstenaar Lu Hao. Deze kunstenaar heeft een exemplaar van de Ferrari 599 GTB Fiorano China Limited Edition namelijk helemaal met de hand beschilderd. En dat is vrij uniek. Een uniek exemplaar van een exclusieve auto, dat gaat natuurlijk een hele boel centjes kosten. Hoeveel is nog niet bekend, want dat weten we pas na de veiling die vandaag gehouden wordt in Beijing.

Het is overigens de eerste keer dat Ferrari een speciaal model voor de Chinese markt bouwt. De timing kan bijna niet beter, aangezien China een van de belangrijkste markten van Ferrari aan het worden is. De speciale 599 GTB komt overigens met accessoires. Je krijgt er namelijk leren bagage bij. Overigens leuk kleinigheidje: de meters in het dashboard zijn uitgevoerd met Chinese tekens. Ferrari en Lu Hao bedankt!

Afbeelding: Insideline.com

Holland - Excite Network Copyright ©1995 - 2020