Excite

Fernando Alonso gaat voor vijf jaar naar Ferrari

Fernando Alonso gaat de overstap maken. De geruchten hingen al een tijd in de lucht, maar nu is het toch onthuld. Alonso heeft een contract getekend voor vijf jaar bij Ferrari. Dat contact gaat per direct in. Vanaf 2010 zal Alonso samen met Felipe Massa voor de Italiaanse renstal rijden. Daar krijgt hij per jaar 25 miljoen euro voor, wat in totaal neerkomt op 125 miljoen euro.

Nog niet alles is rond. Zo rijdt op dit moment de Fin Kimi Räikkönen nog bij Ferrari. Zijn contract loopt tot 2011 en in 2007 werd Kimi Räikkönen nog wereldkampioen namens Ferrari. Zijn contract zal naar alle waarschijnlijkheid afgekocht worden, waarna Räikkönen weer zal terugkeren bij McLaren. Alonso zal op zijn beurt bij Renault vervangen worden door de Pool Robert Kubica, zo verwacht men.

Goed nieuws voor Ferrari is ook dat Felipe Massa weer rondjes heeft gereden op een circuit. Een aantal maanden geleden liep de Braziliaan grote averij op tijdens een crash en was het de vraag of hij ooit nog kon lopen. Massa heeft inmiddels weer in een kart gezeten en zes rondjes gereden op een circuit in Sao Paulo.

Afbeelding: AD.nl

Holland - Excite Network Copyright ©1995 - 2020