Excite

Extreem veilig in nieuwe ‘War Wagon’ SUV

Hennessey Performance Engineering heeft een nieuwe wagen op de markt gebracht die niet alleen snel is, maar ook nog eens ontzettend veilig is. Daarom wordt deze wagen, die gebaseerd is op de Ford Raptor, ook wel de ‘War Wagon’ genoemd.

Het gaat hier om een grote SUV, gemaakt voor 6-8 personen, die geheel bedekt is met gewapend staal. Hierdoor worden de wagens soms wel 3000 tot 5000 kilo zwaarder. Dat wil natuurlijk ook zeggen dat er een flink stevige motor in de auto moet worden gezet en dat is ook nu het geval: er wordt een 6,2-liter V8 motor gebruikt die tot 575 pk kan genereren.

Er zijn al wat beelden naar buiten gekomen en het lijkt er op dat er gebruik zal worden gemaakt van de nieuwe Ford F-150 SVT Raptor SuperCrew, met een achterkant die sterk doet denken aan de Expedition, zodat er meer passagiers in kunnen. Bovendien moet de nieuwe auto erg comfortabel worden, iets dat veel andere gepantserde auto’s minder zijn.

Voor de bouw zullen zoveel mogelijk onderdelen van Ford gebruikt worden, maar vanwege het bijzondere model, is het niet mogelijk om alles origineel te houden. Verschillende onderdelen zullen alsnog aangepast moeten worden. Het eerste model zal aankomende zomer worden gebouwd. Waarschijnlijk zullen er daarna ook andere auto’s, onder meer Nissans, Jeeps, Land Rovers en Land Cruisers, voorzien worden van het gewapende staal. Wanneer daarvan de eerste exemplaren van de band rollen is nog niet bekend.

Afbeelding: Jalopnik

Holland - Excite Network Copyright ©1995 - 2021