Excite

Europese autoprijzen dalen

Voor wie graag een nieuwe auto wil kopen, kan het lonen om eens over de grens te kijken. Binnen de Europese Unie dalen de autoprijzen namelijk en in een buurland kan jouw favoriete wagen soms veel goedkoper zijn. Wel moet je er dan snel bij zijn, want de prijsverschillen tussen de verschillende landen lijken kleiner te worden.

In landen zoals Groot-Brittanië en Zweden werden auto’s een paar procent duurder, maar in Slovenië daalde de prijs met maar liefst 13,4 procent. In Nederland bleef de prijs gelijk, maar in België ging deze ook een klein beetje omlaag. Het maakt nogal verschil welke auto je kiest: bij de aanschaf van een Renault Clio, een Peugeot 206 of een Ford Fiesta kun je 25 tot bijna 40 procent besparen als je een beetje oplet waar je de wagen aanschaft.

Aan de andere kant lijkt het bezit van een auto wel steeds duurder te worden, want uit het rapport van de Europese commissie blijkt dat reserveonderdelen in prijs stijgen, evenals werkloon voor bijvoorbeeld reguliere onderhoudsbeurten. Er werden al maatregelen genomen om die kosten in te perken, maar blijkbaar hadden die nog niet voldoende effect.

Voor Nederlanders kan het – zeker voor wat grotere auto’s – lonen om naar België te reizen voor de aanschaf van een wagen. Voor een Audi A8 en een Land Rover Range Rover betaal je daar minder dan in Nederland. De beste prijzen tref je achtereenvolgens op Malta, in Griekenland en Finland. Tenminste, als je in euro’s wilt betalen.

Afbeelding: Flickr account dno1967

Holland - Excite Network Copyright ©1995 - 2020