Excite

Enorme terugroepactie voor Volkswagen

Bijzonder nieuws, want Volkswagen trekt via een terugroepactie wereldwijd maar liefst 2,6 miljoen auto’s terug. Dat heeft de autofabrikant donderdagmiddag bekend gemaakt. Het is de grootste terugroepactie ooit. In Nederland gaat het om bijna 45.000 auto’s.

Terugroepactie

De Volkswagen terugroepactie concentreert zich op drie modellen van de Duitse fabrikant. Volgens de Nederlandse woordvoerder van Volkswagen gaat het om de wereldwijd 1,56 miljoen DSG-modellen, 800.000 keer de Volkswagen Tiguan, en 293.000 Volkswagens van het type Amorak. In Nederland gaat het om respectievelijk om 9.500 Tiguan-, 35.000 DSG- en 400 Amarok-modellen.

Volkswagen Tiguan

De Volkswagen Tuguan is een compacte SUV, waarbij een probleem met de zekering is geconstateerd. Daardoor kunnen vooral in warme en vochtige landen de lichten onverhoopt uitvallen. Het gaat om de modellen die geproduceerd zijn tussen 2008 en 2011, zo meldt Automotive. De 9.500 Nederlandse eigenaren van de Volkswagen Tiguan zullen via hun lokale Volkswagen-garage opgeroepen worden voor een extra beurt. Het gaat volgens de Volkswagen-woordvoerder in Nederland niet om een spoedreparatie.

Volkswagen Amorak

De Volkswagen Amorak is een Duitse pick-up truck waarbij er een mogelijke lekkage van de brandstofleiding kan optreden. In Nederland zullen 400 Amorak-eigenaren actief aangespoord worden om langs hun garage te komen. Auto’s met een zeventraps DSG-versnellingsbak worden pas bij de eerstvolgende onderhoudsbeurt opgeknapt. De DSG-transmissies kunnen in warme, vochtige landen zorgen voor storingen. In Nederland bestaat dat risico nauwelijks, maar de Volkswagendealers zullen om risico’s te beperken de synthetische olie vervangen.

Holland - Excite Network Copyright ©1995 - 2021