Excite

Elektrische Trabant op de IAA

De Trabant is net zo legendarisch als de Mini Cooper en de Volkswagen Kever. Geen auto meer, maar een icoon. De Oostblok Puffer stond bekend om zijn zeer vervuilende tweetakt motor, met twee cilinders. Toen de Trabant van de openbare weg werd gewerd, kreeg de auto nog een passend eerbetoon en werd de Trabant opgenomen in de extravaganza van de ZooTV Tour van de rockband U2 in de jaren '90. Daarna is er weinig meer van vernomen.

Tot deze maand! De Trabant is namelijk terug. Mensen die de IAA in Frankfurt bezoeken zullen raar opkijken als de moderne uitvoering van de klassieker zien. Een echte Trabant? Mag dat dan? Ja, dat mag. Zeker als het aan initiatiefnemers IndiKar, Herpa en designer Nils Poschwatta ligt. De nieuwe Trabant is namelijk uitgevoerd met een elektro-motor van 47 kW. De auto heeft de naam Trabant nT (Neu-Trabi) gekregen.

De Trabant nT is zeer goedkoop rijden. De motor zorgt voor een topsnelheid van 130 kilometer per uur, met een actieradius van ongeveer 160 kilometer. Voor 1 euro kan de motor via het normale stroomnet weer helemaal opgeladen worden. Of de Trabant nT ook tot een productie van ruim drie miljoen exemplaren komt, is nog maar de vraag. Op de IAA worden namelijk investeerders gezocht. Hij ziet er in ieder geval een stuk hipper en vrolijker uit dan het origineel. En is nog een stuk schoner ook.

Afbeelding: Telegraaf.nl

Holland - Excite Network Copyright ©1995 - 2020