Excite

Elektrische superbike haalt 240 kilometer per uur

Elektriciteit is de toekomst van transport. Waarom? Omdat alles groener en duurzamer moet worden. Vijf jaar geleden betekende elektrische rijden nog dat je een slome stumper was. Inmiddels heeft de elektrische aandrijving de kinderschoenen uitgeschopt. Tijd om te laten zien wat de potentie is. Een nieuwe mijlpaal is het snelheidsrecord dat Jeremy Cleland heeft gereden. Op een elektrische superbike haalde hij ruim 240 kilometer per uur.

In kilometer per uur is dat een vreemde mijlpaal, maar omgerekend naar mijlen reed Cleland 150 mijl per uur. Zo hard heeft nog nooit iemand op een elektrische motor gereden. Tevens liet de elektrische motor zeventig procent van de benzine motoren achter zich in de zoutwoestijn van Utah. Dat zegt iets over het vermogen van een elektrische aandrijving.

De elektrische motor waar Jeremy Cleland op reed komt niet alleen met snelheid, maar ook met goed nieuws. Want de motor, die in San Fransisco gemaakt wordt, komt volgend jaar op de markt. Iets meer dan 46.000 euro gaat de elektrische motor kosten, die wordt aangedreven door een accu van 240 volt. Het opladen van de motor kost twee uur, maar dan heb je ook wel een gigantisch vermogen onder je kont zitten.

Afbeelding: Dailymail.co.uk

Holland - Excite Network Copyright ©1995 - 2020