Excite

Voordelig rijden met een elektrische scooter

Met stijgende brandstofprijzen wordt het aantrekkelijk om wat vaker de fiets te pakken. Maar wat als jouw afstanden niet zo makkelijk te fietsen zijn, of je liever niet nat of bezweet ergens aankomst? Dan kan een elektrische scooter wat voor je zijn. Die is zuinig, praktisch en ook nog eens behoorlijk snel.

Schoon bewegen

Een elektrische scooter is een scooter die niet op brandstof rijdt, maar op elektriciteit. Hierdoor kost het gebruik nog niet eens een euro per 100 kilometer. Je maakt er veel makkelijker ritjes mee dan op de fiets en hoeft je niet tegen te laten houden door een stevige tegenwind, om maar iets te noemen.

Schoon

Een groot voordeel van de elektrische scooter is dat hij erg schoon is. Je belast het milieu bijna niet met het gebruik, iets dat bij een auto of een gewone scooter wel anders is. En ondanks de soms wat zwaardere accu, is de scooter dankzij de op maat gemaakte lay-out prima handelbaar. Uiteraard is het dan wel belangrijk dat je echt kiest voor een elektrische scooter en niet voor een benzinescooter die omgebouwd is tot elektrische scooter.

Sterke accu's

De accu is het allerbelangrijkst, daarom is daar veel aandacht aan geschonken. De elektrische scooters van nu hebben een sterke accu, die ook tussentijds prima opgeladen kan worden. Ze zijn op te laden via de speciale punten die ook gebruikt worden voor elektrische auto's, maar kunnen ook opgeladen worden via het gewone stroomnet. Je hoeft dus nooit zonder 'brandstof' te staan en kunt altijd even bijtanken.

Kosten en snelheid

De elektrische scooter is verkrijgbaar in verschillende soorten. De uitvoering bepaalt de prijs, maar voor een nieuwe scooter moet je ongeveer rekening houden met 3.500 tot 4.000 euro. Daarvoor kun je tot 45 kilometer per uur rijden. Des te langzamer je rijdt, des te langer je accu natuurlijk meegaat. Houd daar rekening mee.

Holland - Excite Network Copyright ©1995 - 2021